Σπαρακτικά λόγια για την 17χρονη Νικολέτα, από τον καθηγητή Λιονή και μια εκπαιδευτικό. Αντιδράσεις κατά του Μητροπολίτη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σπαρακτικά λόγια για την 17χρονη Νικολέτα, από τον καθηγητή Λιονή και μια εκπαιδευτικό. Αντιδράσεις κατά του Μητροπολίτη

Μια εκπαιδευτικός από το Ηράκλειο έγραψε λίγα λόγια για την 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από τη γέφυρα της Σταλίδας.

 medlabnews.gr iatrikanea

Σε μια συγκινητική ανάρτηση προχώρησε ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Χρήστος Λιονής, για την 17χρονη Νικολέτα που έχασε την ζωή της στην Σταλίδα Ηρακλείου, πέφτοντας στο κενό από την γέφυρα Αποσελέμη στο Ηράκλειο, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Κρήτη.

Η είδηση για τον τραγικό χαμό της 17χρονης Νικολέτας στην Σταλίδα που έχει συγκλονίσει την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, δεν άφησε ανεπηρέαστο τον ομότιμο καθηγητή Ιατρικής Χρήστο Λιονή, ο οποίος εξέφρασε την θλίψη του, μέσα από μια άκρως συγκινητική ανάρτηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η είδηση ταξιδεύει γρήγορα, ίσως μόνο για να μουσκέψει το ηλιόλουστο πρωινό στο Βουκουρέστι.

Αγαπητή Νικολέτα,

Ήμουν μακριά για να σε αποχαιρετήσω, την ώρα που ήσουνα έτοιμη να ανθίσεις.

Βουτιά στο κενό, στην αβεβαιότητα που σου αφήσαμε για κληρονομιά.

Ήμουν μακριά, για να σε καταλάβω, να σε αισθανθώ, να δακρύσω μαζί σου, την ώρα που ετοιμαζόσουνα να πετάξεις.

Βουτιά στο κενό μιας κοινωνίας, που αρνείται να διαβάσει την ιστορία των μεγαλύτερων και τα όνειρα των νεότερων.

Ήμουν μακριά όταν έφευγες από κοντά μας, πνιγμένος στις ψηφιακές σελίδες μιας ατέλειωτης μοναξιάς.

Έφυγες χωρίς ευχή και κατευόδιο, μόνη και μας άφησες μετέωρους, χωρίς δεσμούς, έτοιμους για τη δική μας βουτιά, στον δικό μας κόσμο, πλημμυρισμένο από ενοχές, χωρίς συγχώρεση...».


Σπαρακτικά λόγια για την 17χρονη Νικολέτα

Συγκινεί με τα λόγια της

Μια εκπαιδευτικός από το Ηράκλειο έγραψε λίγα λόγια για την 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από τη γέφυρα της Σταλίδας. Η Νικολέτα ήταν μια χαρισματική μαθήτρια, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον.

Η ξαφνική απώλεια της έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία..

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το χαμόγελο σου μελαγχολικό;

Ντροπή σ' όσους σε πείραξαν!

Συγγνώμη που δεν καταλάβαμε τίποτα...

Στο Βατικανό θεοποιούν αγνές ψυχές εφήβων και εδώ...

Δεν χρειάζεσαι τη λειτουργία τους!

Ο Θεός σε πήρε αθίχτη μαζί Του

Το μήνυμα Του οι "αγαθοί" Του δεν το ένιωσαν?

Συγγνώμη που δεν σε βοηθήσαμε, αν μας το ζήτησες..

Αργά πια... φταίμε πολύ ...».


Πόλεμος στα social media κατά του μητροπολίτη για την κηδεία της 17χρονης

Οργή και αγανάκτηση μετά την άρνηση του Μητροπολίτη να επιτρέψει να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία Σάλος έχει προκληθεί μετά την άρνηση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, κ.κ. Γεράσιμου να επιτρέψει στον ιερέα να τελέσει εξόδιο ακολουθία, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση τόσο της οικογένειας της 17χρονης Νικολέτας, όσο και της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο…

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στα social media με τον κόσμο να τον αποκαλεί «ανάξιο» και «ανεπιθύμητο στον Μοχό». Συγκεκριμένα, κάτοικος της περιοχής σε ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μετά την οργή που προκάλεσε η άρνηση Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου να διαβάσει το Ευαγγέλιο την ημέρα της ταφής της 17χρονης Νικολέτας, που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από τη γέφυρα ΒΟΑΚ στο ύψος της Σταλίδας, την Πέμπτη, αποκαλύπτεται ότι ο κληρικός δεν είναι η πρώτη φορά που με τις πράξεις του πυροδοτεί αντιδράσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, όταν ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος είχε εκλεγεί νέος Επίσκοπος στην περιοχή, θεωρείτο λαμπρός και καταρτισμένος αρχιερέας, όμως στην πορεία υπήρξαν περιστατικά που προκάλεσαν δυσαρέσκεια.

Είχε πρωτοστατήσει στα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα ενώ έδωσε μάχη για να μην παρευρίσκονται πιστοί με μάσκες στις εκκλησίες, στην περίοδο της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού που είχαν επιβληθεί υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης. Στη συνέχεια προκάλεσε και πάλι την αντίδραση της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου Λασιθίου όταν απαγόρευσε τη λειτουργία στο μικρό εκκλησάκι της περιοχής απ’ όπου πήρε το όνομά της η πρωτεύουσα του Λασιθίου και μεταφέροντάς την στο νεόδμητο ναό του Αγίου Αντώνιου.

Σημειώνεται πάντως ότι σκληρή χαρακτηρίζουν τη στάση του Μητροπολίτη οι φίλοι και οι συγγενείς της οικογένειας της 17χρονης στο protothema.gr.

«Θα έπρεπε να γίνει κανονικά η κηδεία γιατί μιλάμε για μια ψυχούλα που πέταξε στους ουρανούς και προφανώς έφυγε βασανισμένη και για ένα παιδί μόλις 17ετών. Έπρεπε ο Μητροπολίτης να σταθεί στο πλευρό των γονιών που ψάχνουν απαντήσεις για το θάνατο του παιδιού τους. Η υπόθεση ερευνάται ακόμα, δεν είναι σίγουρο ότι είναι αυτοκτονία. Κι αν κρύβονται άλλα πράγματα πίσω από το θάνατο του παιδιού; Τι θα πει δεν αλλάζει γνώμη ο Μητροπολίτης και δεν διαβάζει ένα παιδί; Είμαστε θυμωμένοι με αυτή τη στάση του Μητροπολίτη γιατί μιλάμε για μια οικογένεια με πέντε παιδιά, αξιοπρεπέστατη και τους συνέβη αυτό το κακό. Ο δικηγόρος της οικογένειας θα κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις, θα ψάξει την υπόθεση και θα τη φτάσει μέχρι το τέλος για να δικαιωθεί και η 17χρονη και οι γονείς της» είπε στο protothema.gr οικογενειακός φίλος της άτυχης Νικολέτας.

Η αστυνομία, στο μεταξύ, συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση του θανάτου της Νικολέτας, ενώ συγκλίνει στο σενάριο της αυτοκτονίας, αφού της μοιραίας πτώσης είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα οδηγών στο 100, που έκαναν λόγο για μια κοπέλα η οποία ακροβατούσε με εμφανή διάθεση να πέσει από τη γέφυρα.

Η μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε με τα πόδια από το σχολείο της, τελειώνοντας την εξέτασή της στο πλαίσιο των ενδοσχολικών εξετάσεων, λίγο πριν πέσει από τη γέφυρα.

Οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνεις και στο ενδεχόμενο η ανήλικη να αντιμετώπιζε προβλήματα ή να είχε προηγηθεί κάποιο περιστατικό που την αναστάτωσε.

Οι συμμαθητές της, που συνεχίζουν να δίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Γι' αυτό το λόγο στο σχολείο βρίσκονται ψυχολόγοι, προκειμένου να παρέχουν στήριξη σε όποια παιδιά το έχουν ανάγκη.

«Ανεπιθύμητος στον Μοχό. Ανάξιος. Και δεν είναι μόνο το χτεσινό με τη Νικoλέτα. Όσοι έχουν κάνει πολιτικό γάμο και έχουν αναγνωρίσει τα παιδιά, και θέλουν να κάνουν θρησκευτικό γάμο και βάφτιση αρνείται, με αποτέλεσμα να φεύγουν οι χωριανοί και να πηγαίνουνε σε άλλη ενορία να τελούν τα μυστήρια».

Η τραγική απώλεια της 17χρονης κοπέλας έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, ενώ την ίδια ώρα η οικογένειά της δυσκολεύεται να αποδεχθεί την ιδέα ότι η κόρη τους έβαλε τέλος στη ζωή της και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εμπλέκεται εγκληματική ενέργεια.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων